Medezeggenschap en toezicht:
een sterke combinatie

Agenda

  • Woensdag 25 november 2020: 'De governance driehoek: Toekomstgericht, wendbaar en veerkrachtig?'

Op woensdagochtend 25 november houdt de Alliantie Medezeggenschap en Governance (AMG) zijn jaarlijkse congres bij de SER in Den Haag. De Alliantie zet zich in voor de verbetering van de samenwerking in de governance driehoek gevormd door bestuur, toezicht (RvC/RvT) en ondernemingsraad. Het congres staat in het teken van de lessen van de Corona-crisis. De crisis is deels voorbij, deels in hoge mate actueel en onvoorspelbaar. Het congres is getiteld 'De governance driehoek: Toekomstgericht, wendbaar en veerkrachtig?'. Sprekers op het congres zijn onder meer Mariëtte Hamer, voorzitter van de SER, en Pauline van der Meer Mohr, voorzitter van de Monitoring Commissie Corporate Governance Code en Inge Brakman, voorzitter AMG en commissaris.

De Voort Advocaten I Mediators, Nationaal Register en WissemaGroup verzorgen workshops met de gelegenheid van gedachten te wisselen en de gedachten aan te scherpen. Binnen een zeer actueel programma presenteert de Alliantie Medezeggenschap en Governance de winnaar van de Driehoek 3D Trofee 2020.
In het licht van de vereisten van de Corona-maatregelen is het congres zowel fysiek als online toegankelijk.

Voor wie? De governance driehoek bestaande uit bestuur, toezicht (RvC/RvT) en ondernemingsraad. Aanmelden is mogelijk na de zomer, wanneer u van ons de uitnodiging ontvangt.

  • Donderdag 12 november 2020

Op 12 november 2020 organiseert de Alliantie Medezeggenschap en Governance (AMG) een interactieve bijeenkomst ter ere van de presentatie van de publicatie over de samenwerking in de governancedriehoek gevormd door bestuur, toezicht (RvC/RvT) en ondernemingsraad. In de publicatie gaat de aandacht, naast het algemene kader, uit naar de drie een-op-een relaties in de driehoek en de samenwerking van de drie partijen gezamenlijk.
Binnenkort meer informatie hierover.

  • 24 en 25 september

AMG partner SBI formaat organiseert op 24 en 25 september een online event voor de ontwikkeling van de medezeggenschap. Kom en ervaar deze unieke dagen gevuld met kennis en wij laten je zien dat leren leuk is! Voor iedereen die zich wil ontwikkelen in de medezeggenschap. Vanuit je eigen locatie ervaar je MZ Live! Je kunt gedurende de dagen in- en uitloggen waar en wanneer het jou uitkomt. Meer informatie.

 

 

 

  • Woensdag 16 september 2020

De Alliantie Medezeggenschap en Governance (AMG) en CNV Jongeren organiseren op 16 september 2020 een Medezeggenschap (MZ) hackathon. De hackaton biedt organisaties een mogelijkheid om jonge medewerkers te laten meedenken over een actueel organisatievraagstuk binnen hun organisatie. Het is tegelijkertijd een kans om de deelnemers enthousiast te maken voor medezeggenschap. Ook maken jongeren kennis met het bestuur en de Raad van Commissarissen.

Lees meer informatie op de website van de SER.

 

Lees hier het jaarplan 2019-2020 van de Alliantie Medezeggenschap en Governance.