Medezeggenschap en toezicht:
een sterke combinatie

Agenda

Op deze agenda kunt u meer lezen over de bijeenkomsten die de Alliantie Medezeggenschap en Governance organiseert. Bijeenkomsten die in het teken staan van de 'Maand van de strategische medezeggenschap' november 2020 en meer informatie, leest u via deze link.

  • Woensdag 25 november 2020: De Governance driehoek in tijden van crisis 

Op woensdag 25 november van 10.00 uur tot 11.15 uur houden we een webinar waarin voorbeelden van strategische medezeggenschap en de uitreiking van de Driehoek 3D Trofee centraal staan:

- Pauline van der Meer Mohr, Voorzitter van de Monitoring Commissie Corporate Governance Code en Voorzitter Jury van de Driehoek 3D Trofee, verbindt het thema “de driehoek in tijden van crisis” met het belang van strategische medezeggenschap en overleg zoals in de genomineerde organisaties.

- De drie genomineerde organisaties (Alfa Top-Holding B.V., Stedin Groep en Zuyderland) zullen zich presenteren, waarna Pauline van der Meer Mohr de winnaar van de Driehoek 3D Trofee bekend maakt.

- Bovendien zullen Tonny Groen en Tineke de Rijk het boekje ‘Strategische medezeggenschap, de Driehoek 3D trofee: de praktijk van het overleg tussen medezeggenschap, bestuur en toezicht’ – uitgave van AMG en FNV – toelichten.

Voor wie? De governance driehoek bestaande uit bestuur, toezicht (RvC/RvT) en ondernemingsraad. Zie het programma. 
Aanmelden kan via deze link.

  • Donderdag 26 november: MZ Hackathon: Eindevent 2.0

In samenwerking met de Alliantie Medezeggenschap en Governance (AMG) en het A&O fonds Gemeente organiseerde CNV Jongeren op 16 september een MZ Hackathon! Binnen één dag hebben 50 jongeren van vier verschillende organisaties innovatieve oplossingen bedacht voor complexe en strategische vraagstukken. Daaruit kwamen meerdere adviezen waarmee de organisaties direct mee aan de slag konden gaan! De MZ Hackathon is daarmee een goede kans:

- Voor jongeren om mee te denken bij het beleid van hun organisatie.

- Voor organisaties om input te verzamelen van jonge medewerkers over een actueel organisatievraagstuk.

Nieuwsgierig naar hoe de deelnemers aan de slag zijn gegaan? Bekijk dan hier onze aftermovie. Uiteindelijk hebben de jongeren interessante adviezen aangeleverd en deze gepresenteerd aan de ondernemingsraad, het bestuur en de Raad van Toezicht.

Wilt u weten hoe verschillende organisaties de input van jongeren hebben toegepast en gebruikt? Meld u dan aan voor het eindevent op 26 november!

MZ Hackathon: Eindevent 2.0
Tijdens het event presenteren de deelnemende organisaties wat zij met de adviezen hebben gedaan, tot wat voor veranderingen dit heeft geleid en wat het resultaat hiervan is binnen de organisatie.

Zoals u begrijpt is inspraak voor jongeren van grote waarde en wanneer je ermee aan de slag gaat, kun je ook echt voor verandering zorgen.  Achteraf zei een deelnemer: "Direct na de MZ Hackathon ben ik naar mijn leidinggevende gestapt en heb ik verteld over onze adviezen. Ze vond het waardevol en was erg geïnteresseerd!”

Graag inspireren wij u en alle aanwezigen tijdens het eindevent over de voordelen van het betrekken van jongeren bij strategische vraagstukken. Mogelijk delen we ook handige tips die u ook kan toepassen!

Praktische informatie:

Wanneer: 26 november, via MS Teams, 16:00 – 18:00 uur. Aanmelden: Mail naar Loesje Pieters (l.pieters@cnvjongeren.nl).

Note: Het eindevent vindt online plaats. Het is daarom erg belangrijk om u aan te melden met het email adres waarmee u via MS Teams gaat inloggen.

  • Dinsdag 8 december 2020 (was eerst 12 november): ‘De governancedriehoek in bedrijf: Hoe de samenwerking tussen bestuur, toezichthouders en ondernemingsraad de organisatie vooruithelpt´ Openbare bijeenkomst Denktank AMG

Op dinsdag 8 december 2020 organiseert de Alliantie Medezeggenschap en Governance (AMG) een interactieve bijeenkomst ter ere van de presentatie van de publicatie over de samenwerking in de governancedriehoek gevormd door bestuur, toezicht (RvC/RvT) en ondernemingsraad. In de publicatie gaat de aandacht, naast het algemene kader, uit naar de drie een-op-een relaties in de driehoek en de samenwerking van de drie partijen gezamenlijk.

We hebben een interessant programma voor u samengesteld met Inge Brakman, voorzitter van AMG en commissaris, als dagvoorzitter en een interview met de auteurs van de publicatie. 

In het tweede deel van de middag gaan we nader op het thema in tijdens de break-outsessies, zie hiervoor het programma. 
Aanmelden kan via deze link.

Gelet op de COVID-19 ontwikkelingen en interactiviteit van het programma is er slechts beperkt ruimte beschikbaar en zullen wij indien nodig een selectie op de inschrijvingen moeten toepassen. Wij beogen een gevarieerd deelnemersveld van personen uit de governancedriehoek. Bij wijzigingen van de richtlijnen en aanwijzingen van de Nederlandse overheid en het RIVM zullen wij uiteraard een aanpassing in het programma maken of de bijeenkomst verplaatsen.

Samenwerking van AMG partners Nationaal Register, SER, WissemaGroup en De Voort Advocaten | Mediators.

Lees hier het jaarplan 2019-2020 van de Alliantie Medezeggenschap en Governance.